Informatiemarkt 'Verder zonder Gas' goed bezocht

Aan de Markt in het centrum van Papendrecht worden binnenkort 82 woningen aangesloten op het warmtenet. Nog dit jaar worden de werkzaamheden uitgevoerd, waarbij dit complex van het gasnet af gaat. Op donderdag 28 maart was er een inloopmiddag, om de bewoners persoonlijk toelichting te geven op de werkzaamheden die gaan plaatsvinden.

Na de woningen aan de Constantijn Huijgenslaan is de Markt het tweede complex van Woonkracht10 waar de omslag van gasnet naar warmtenet wordt gemaakt. De inloopmiddag in de Morgensterkerk werd goed bezocht. Onder het genot van een bakje koffie en een gebakje lieten de bewoners zich uitgebreid informeren over de naderende werkzaamheden. Naast Woonkracht10 waren ook de andere betrokken partijen aanwezig om vragen van de bewoners te beantwoorden. De medewerkers van Werkendamse Verwarmingsindustrie, HVC, de gemeente Papendrecht en aannemer Hemubo konden vanuit hun vakgebied de nodige informatie geven.


Planning

Om de overlast voor de bewoners zo veel mogelijk te beperken, worden de werkzaamheden buiten de woningen voor een groot deel als eerste afgerond. Als men in de woningen aan de slag gaat, worden direct ook in de zeventig oudere woningen de buitenramen vervangen. Door deze twee verbeteringen samen uit te voeren, zitten de bewoners er straks weer comfortabel bij. Ook wordt direct het schilderwerk aangepakt. De planning is dat voor de komende jaarwisseling het project afgerond is.