Nieuws

Ontdek Sam&: Voor alle kinderen

Heeft u het al gemerkt? Wanneer u ons Service Center belt en even moet wachten, hoort u informatie over Sam& voor alle kinderen. Maar wat is Sam& precies?

Sam Voor Alle Kinderen

Woongebouwen Constantijn Huygenslaan aangesloten op warmtenet. Mijlpaal bereikt.

Woonkracht10, warmteleverancier HVC, gemeente Papendrecht en betrokken bewoners vierden op 8 mei 2024 dat 204 woningen aan de Constantijn Huygenslaan zijn aangesloten op het warmtenet. De woningen zijn nu geheel gasloos. Het is de eerste stap in de ambitie om veel meer woningen in Papendrecht op een warmtenet aan te sluiten en van het gas te halen.

Woonkracht10 Opleverfeest Constantijnhuijgenslaan Papendrecht ©Maartjebrockbernd 27 Klein

Nazorgdag 'Verder zonder Gas' Papendrecht

Op dinsdag 23 april organiseerden we voor bewoners van de Constantijn Huygenslaan in Papendrecht een nazorgmiddag, op weg naar de afronding van het project ‘Verder zonder Gas’. De afgelopen maanden zijn hier 204 woningen op het warmtenet aangesloten en dus losgemaakt van het gas. Een mooie eerste stap in een verduurzamingsproject waarbij  in totaal 771 woningen van Woonkracht10 in Papendrecht aangesloten worden op het warmtenet.

Nazorgdag

Informatiemarkt 'Verder zonder Gas' goed bezocht

Aan de Markt in het centrum van Papendrecht worden binnenkort 82 woningen aangesloten op het warmtenet. Nog dit jaar worden de werkzaamheden uitgevoerd, waarbij dit complex van het gasnet af gaat. Op donderdag 28 maart was er een inloopmiddag, om de bewoners persoonlijk toelichting te geven op de werkzaamheden die gaan plaatsvinden.

Woonkracht10 Verderzondergas Markt Papendrecht ©Maartjebrockbernd 21

Huuraanpassing 2024

Woonkracht10 verhoogt de huren van de meeste woningen per 1 juli 2024 met 5,3%. Het percentage van de jaarlijkse huurverhoging ligt een stuk hoger dan onze huurders van ons gewend zijn. Landelijk was de huurverhoging vanuit wetgeving jarenlang gekoppeld aan de prijsinflatie. Met ons huurbeleid volgde Woonkracht10 het prijsinflatie-percentage. Omdat de prijsinflatie in die periode structureel onder de 2% was, bleef de huuraanpassing beperkt. Nu is dat anders en dat verdient een goede uitleg.

Huurverhoging 2024

Gratis ondersteuning bij energie besparen voor inwoners Zwijndrecht

Vrijdag 5 april klonk het officiële startschot voor een gezamenlijke aanpak voor energiebesparing in Zwijndrecht. De gemeente Zwijndrecht, welzijnsorganisatie Diverz, woningcorporaties Trivire, Woonkracht10 en Heerjansdam slaan de handen ineen om álle Zwijndrechtenaren te helpen om energie te besparen en hun energierekening te verlagen. Wethouder Jacqueline van Dongen en wethouder Tycho Jansen waren hierbij aanwezig.

Samen energie besparen Zwijndrecht

Woningzoekenden, let op!

Woningzoekenden, let op!

Er is een online oplichter actief. Deze oplichter werkt met een foute website: destapnaarhuren.nl. Hier betalen woningzoekenden € 1.500,= voor een cursus om snel aan een sociale huurwoning te komen. Trap hier niet in, dit is een leugen!

Hoe kom ik aan een officiële huurwoning?
Om voor een sociale huurwoning in aanmerking te komen, schrijft u zich altijd in via de officiële website: www.woonkeus.nl. Na inschrijving kunt u reageren op woningen die in de Drechtsteden worden aangeboden.

oplichter 3

De Bostuinen in Zwijndrecht vormt startsein voor groene duurzame buurt

Gemeente Zwijndrecht, woningcorporatie Woonkracht10 en buurtontwikkelaar Van Wijnen hebben contracten getekend voor het ambitieuze plan De Bostuinen. Het project is gericht op het creëren van een unieke groene oase in het hart van de Indische Buurt, dat ligt achter het station in Zwijndrecht. Daarbij wordt gemengde wijkontwikkeling gecombineerd met duurzaam groen.

De Bostuinen Ondertekening Februari 2024 1 Kl

Woonkracht10 zet in op verduurzaming in Alblasserdam

Woonkracht10 start binnenkort met een intensieve verbetering en verduurzaming van 60 woningen aan de Beuklaan en omgeving in Alblasserdam. De woningcorporatie tekende daarvoor samen met aannemer elk® op 19 maart een overeenkomst. Woonkracht10 zet hiermee verdere stappen in haar ambities om woningen met een laag energielabel ingrijpend te verduurzamen.

Beuklaan ondertekening

Samen energie besparen

Wilt u in en rondom uw huis energie besparen en heeft u geen idee waar u moet beginnen? Bent u op zoek naar slimme manieren hoe u uw energierekening omlaag kunt krijgen? Of wilt u weten waar u terecht kunt om subsidies aan te vragen om uw huis te isoleren?

Weet dat u als inwoner van Zwijndrecht terecht kunt bij Diverz voor informatie, advies en ook voor het laten uitvoeren van energiebesparende maatregelen in uw eigen huis.

Diverz Samen energie besparen