Ontdek Sam&: Voor alle kinderen

Heeft u het al gemerkt? Wanneer u ons Service Center belt en even moet wachten, hoort u informatie over Sam& voor alle kinderen. Maar wat is Sam& precies?

Wat is Sam& voor alle kinderen?

Sam& is een samenwerking tussen vier geweldige organisaties: Leergeld NederlandJeugdfonds Sport & CultuurNationaal Fonds Kinderhulp en Stichting Jarige Job. Samen bieden zij één online loket waar ouders eenvoudig een aanvraag kunnen doen voor allerlei voorzieningen voor hun kinderen. Of het nu gaat om schoolspullen, sportactiviteiten, muzieklessen, een verjaardagsfeestje of een dagje uit – het lijkt vanzelfsprekend, maar niet elke ouder kan het betalen. Wist u dat 1 op de 12 kinderen in Nederland opgroeit in armoede? Dat zijn ongeveer 2 kinderen per klas! Via Sam& krijgen ouders gemakkelijk toegang tot de hulp die zij nodig hebben. Zo kunnen alle kinderen meedoen!

Voor wie is Sam& bedoeld?

Sam& is er voor de 315.000 kinderen en jongeren van 0 tot 21 jaar die in armoede opgroeien. Ouders met een beperkt budget kunnen bij ons terecht, zodat ook hun kinderen kunnen deelnemen aan sport, cultuur en andere activiteiten.

Wie kan een aanvraag doen?

  • Ouders met een uitkering, zoals bijstand, WIA of WW
  • Werkende ouders met een laag inkomen
  • Ondernemers en ZZP’ers met weinig werk of inkomen
  • Ouders met schulden

Wilt u meer weten? Klik hier voor meer informatie.

Samen zorgen we ervoor dat alle kinderen kunnen meedoen!