Projecten

Verder zonder Gas – dat doen wij samen met u!


Wij gaan ‘verder zonder gas’ en dat willen we samen met u doen. De woningen aan de Constantijn Huygenslaan in Papendrecht zijn geselecteerd om nu over te stappen op gasloos verwarmen en gasloos koken. Als Woonkracht10 kunnen wij samen met u het verschil maken als het om duurzaamheid gaat.

Waarom 'verder zonder gas'
Aardgas is niet goed voor de planeet. Ook is aardgas geen duurzame bron voor het verwarmen van je huis en om mee te koken. Ooit raakt het op en dat brengt een grote afhankelijkheid met zich mee. Denk maar eens aan het gas dat we van Rusland afnemen of wat er Groningen gebeurt. Reden genoeg om nu al over te stappen op het warmtenet en elektrisch koken.

Meer informatie over het project vindt u in onze folder.

Meer weten over warmtenetten en HVC? Dat vindt u hier en hier.

Indische buurt - Maasterras West


Juni 2019 – overeenkomst met gemeente Zwijndrecht
Voor de aanpak van 153 sociale huurwoningen in de Indische Buurt en het Maasterras West heeft Woonkracht10 in juni 2019 een intentieovereenkomst gesloten met de gemeente Zwijndrecht. Daarin is afgesproken om de uitwerking van de inrichting vast te leggen in een Masterplan. Beide buurten zijn vrij geliefd bij de mensen die er nu wonen. De woningen van Woonkracht10 worden in fasen gesloopt. Er komt een wijk voor jong en oud, voor huurders en kopers. Huurders van deze woningen zijn in juli 2019 door middel van een informatieavond en nieuwsbrieven geïnformeerd over de plannen.

Bestuurder Erwin Zwijnenburg: "Toen we met gemeente Zwijndrecht aan het Masterplan werkten, kregen we ook scherper wat wij met onze woningen in de Indische Buurt en het Maasterras West wilden. De huurders vragen daar al langere tijd duidelijkheid over, omdat ze niet tevreden zijn over de huidige kwaliteit van de woningen. Inmiddels hebben we de huurders geïnformeerd dat we het voornemen hebben hun woningen te slopen. Het definitieve besluit daarover nemen we in november 2019, want financieel moet het plaatje kloppen. Als dat gebeurt, brengt dat op zijn beurt de ontwikkeling van het Stationskwartier in een versnelling. Als er één project over de dam is, volgen er meer."

November 2019 - Masterplan Stationskwartier
Het Masterplan Stationskwartier dient als toetsingskader voor de plannen die volgen. Het plan bevat de juiste kaders om een flinke kwaliteitssprong te maken in dit gebied. Het college van B&W van Zwijndrecht heeft het Masterplan voorgelegd aan de gemeenteraad. De gemeenteraad heeft het Masterplan positief beoordeeld.

Samenwerkingsovereenkomst Stationskwartier
De samenwerkingsovereenkomst is donderdag 28 november 2019 getekend door wethouder Jos Huizinga (gemeente Zwijndrecht) en bestuurders Liesbeth Groeneveld en Erwin van Zwijnenburg (Woonkracht10) in het Hart van Meerdervoort. De ontwikkeling in het Stationskwartier begint in de Indische buurt en het Westelijk Maasterras.

Vertrouwen in het resultaat
Wethouder Jos Huizinga: "Het ontwikkelen van het Stationskwartier is van grote sociale betekenis. Hiermee maken we Zwijndrecht krachtig. Vertrouwen is de sleutel tot samenwerking! Dat geldt zeker voor onze samenwerking met Woonkracht10. "
Bestuurder Erwin Zwijnenburg: "Wij zijn hartstikke blij met dit belangrijke moment, nu kunnen we onze bewoners duidelijkheid geven. En in de toekomst een betaalbare woning in een schone en veilige buurt."

Symbolische overhandiging
Leden van de bewonersadviesgroep (BAG) en Combiraad van Woonkracht10 waren aanwezig bij de ondertekening. Uit handen van wethouder Jos Huizinga en bestuurders Liesbeth Groeneveld en Erwin Zwijnenburg kregen zij een 'eerste voorrangsverklaring' overhandigd. Deze symbolische verklaring markeert het startmoment voor het nieuwe wonen. Voor de bewoners een uitgelezen kans om samen met Woonkracht10 de volgende stappen te zetten voor hun toekomstige woongenot.


Bewonersinformatie Indische Buurt - Maasterras West

Projectconsulent
Het project Indische buurt wordt begeleid door Margot Broekema. Nu is Margot er om u verder te begeleiden. Zij heeft de kennis en ervaring om u goed te kunnen helpen. U staat er dus niet alleen voor.

Heeft u andere vragen? Stel ze gerust aan Margot!
Zij is te bereiken via telefoonnummer (078) – 620 20 00. Natuurlijk mag u ook een bericht sturen via www.woonkracht10.nl/contact.

Projectlocatie: Sumatralaan 42 in Zwijndrecht
Elke dinsdagochtend tussen 10.00-12.00 uur en donderdagmiddagen van 15.00 - 17.00 uur kunt u langskomen voor de spreekuren aan de Sumatralaan 42 in Zwijndrecht.

Nieuwsbrieven
Nieuwsbrief Maasterras West december 2019
Nieuwsbrief Indische Buurt Zwijndrecht december 2019
Nieuwsbrief Indische Buurt Zwijndrecht november 2019
Nieuwsbrief Indische Buurt Zwijndrecht april 2019
Nieuwsbrief Indische Buurt Zwijndrecht december 2018
Nieuwsbrief Indische Buurt Zwijndrecht november 2018
Nieuwsbrief Indische Buurt Zwijndrecht februari 2020
Nieuwsbrief Indische Buurt Zwijndrecht april 2020
Nieuwsbrief Indische Buurt Zwijndrecht mei 2020
Nieuwsbrief Indische Buurt Zwijndrecht september 2020
Nieuwsbrief Indische Buurt Zwijndrecht februari 2021
Nieuwsbrief Indische Buurt Zwijndrecht juli 2021

Sociaal plan Stationskwartier
Het sociaal plan voor de Indische Buurt kunt u hier bekijken.
Het sociaal plan voor het Maasterras West kunt u hier bekijken.

Vraag en antwoord
Hier kunt u het vraag en antwoord document, versie van 16 januari 2020 inzien.

Actueel