Nieuws

Woningen Staringstraat worden energiezuinig

18-09-2017

Woningcorporatie Woonkracht10 en aannemer Van Wijnen ondertekenden dinsdag 12 september een overeenkomst voor het opknappen en verduurzamen van 26 woningen aan de Staringstraat in Zwijndrecht. De woningen krijgen een forse onderhoudsbeurt en gaan dankzij de werkzaamheden van gemiddeld energielabel ‘F/G’ naar energielabel ‘A’. Hierdoor vermindert het energieverbruik van de huurders aanzienlijk.

Betaalbare woonlasten
De kosten voor verbruik van gas, en dus ook de woonlasten, blijven stijgen. Woonkracht10 vindt betaalbare woonlasten voor huurders belangrijk. Om dat te bereiken investeren we in energiezuinige besparingsmaatregelen voor onze woningen. De renovatie-opdracht voor de woningen aan de Staringstraat is daar een goed voorbeeld van. Er wordt flink geïnvesteerd. Zo vervangen we onder andere de houten kozijnen voor kunststof kozijnen met nieuw HR++glas, worden de dakpannen vervangen en het dak en spouwmuren geïsoleerd. 

Van energielabel F/G naar A

Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een woning is. Het label kent een schaal die loopt van A++ tot en met G. Woningen die het minst zuinig zijn, krijgen een G-label. Woningen met een A-label zijn het energiezuinigst. Door de isolatiemaatregelen gaan de woningen van gemiddeld energielabel F/G naar energielabel A. Dat gaat de klant merken in comfort en in de portemonnee.  

De werkzaamheden starten in oktober. Aannemer van Wijnen rond het renovatieproject naar verwachting in februari 2018 af.

Terug naar overzicht
lettergrootte