Voordelen van kopen

Voor veel mensen is het kopen van een woning een grote wens. Het kopen van een woning kent vele voordelen. Verbouwen of veranderen kan naar eigen inzicht en met een koopwoning bouwt u eigen vermogen op. Maar soms is de aankoop van een woning financieel net niet haalbaar.

Kopen voor een lagere prijs
Woonkracht10 biedt een aantal aantrekkelijke financiële koopregelingen. Met Koopstart en Koopgarant koopt u een woning van Woonkracht10 voor een lagere prijs, tot wel 25 procent lager, afhankelijk van uw inkomen. Dat kan het verschil maken tussen wel of niet kunnen kopen. Zo houdt u de maandlasten laag.

Lage rente
Op dit moment is de hypotheekrente laag. Nieuwe hypotheken zijn hierdoor relatief goedkoop. Moet u uw woning in de toekomst gedwongen verkopen en heeft u de hypotheek afgesloten onder de voorwaarden van de Nationale Hypotheekgarantie? Dan draagt de NHG mogelijk de restschuld.

Geen huurverhogingen en jarenlang dezelfde maandlasten
Huurders die meer dan € 43.000,- (gezamenlijk bruto inkomen) per jaar verdienen en een sociale huurwoning huren, krijgen per jaar maximaal 6% huurverhoging. De rente van de hypotheek kunt u voor een lange periode vastzetten zodat uw maandelijkse lasten jarenlang gelijk blijven. Geen onaangename verassingen dus!

U bouwt iets op
Meestal sluit u een hypotheek af voor 30 jaar. Door maandelijks af te lossen bouwt u vermogen op. Heeft u de hypotheek na 30 jaar afgelost? Dan heeft u geen of heel lage maandlasten.

Fiscaal voordeel
De hypotheekrente die u betaalt, kunt u fiscaal aftrekken in BOX 1. Hierdoor is de belasting die u betaalt overuw inkomsten lager.

lettergrootte