Slimme thermostaat

Wat u moet weten over een slimme thermostaat

De kamerthermostaat
Als uw woning is voorzien van een individuele cv-ketel, dan heeft u ook een kamerthermostaat.
Hiermee bepaalt u zelf de hoogte van de temperatuur in de woning.

Slimme thermostaten
Een slimme thermostaat (ook wel wifi thermostaat) heeft wifi en kun je op afstand benaderen en aansturen via een app. Voorbeelden van slimme thermostaten zijn bijvoorbeeld ‘Toon’ van Eneco of ‘Nest’ van Google. Deze apparaten zijn geliefd omdat men hierbij op afstand, met de telefoon, de temperatuur kan regelen in de woning. Daarnaast heeft het apparaat slimme toepassingen zoals het inzicht geven in het eigen energieverbruik.

Wat moet u weten over een slimme thermostaat
Als u een slimme thermostaat laat installeren, dan is het belangrijk dat u de oude thermostaat bewaart. Deze is eigendom van Woonkracht10. Wij kunnen u vragen de oude thermostaat terug te plaatsen als u verhuist.

Ook raden wij u aan om te controleren of de slimme thermostaat goed werkt nadat deze is geïnstalleerd. Het komt voor dat de cv-ketel in storing gaat als gevolg van het installeren van een slimme thermostaat. Reparatiekosten om de storing aan de cv-ketel te verhelpen zijn voor rekening van de bewoner of vallen onder garantie van de energieleverancier, zoals bijvoorbeeld Eneco. Woonkracht10 is namelijk geen eigenaar van het apparaat.

Samengevat

  • Controleer de werking van uw cv-ketel als een slimme thermostaat is geplaatst.
  • Bewaar uw oude thermostaat. Deze blijft eigendom van Woonkracht10.
  • Alle kosten van cv-storingen als gevolg van de slimme thermostaat zijn voor rekening van de huurder of vallen onder garantie van de energieleverancier.

 

 

 

lettergrootte