Woningruil

Er kunnen tal van redenen zijn om naar een andere woning te verhuizen. Zo kunt u zelf wat anders hebben gevonden, uw woning willen ruilen of willen doorschuiven binnen uw woongebouw.

Woningruil Drechtsteden
U kunt in de Drechtsteden van woning ruilen met een andere huurder. Woningruil wordt gezien als 'nieuwe verhuring', waardoor er voorwaarden gelden voor het betrekken van de woning, zoals bijvoorbeeld uw inkomen en gezinsgrootte. In ambtelijke taal heet dit 'passend toewijzen', waarbij de woningzoekende een woning gaat huren die bij zijn of haar inkomen en situatie past. Om te kunnen reageren op nieuwe woningen, moet u ingeschreven staan als woningzoekende bij Woonkeus. Dit kan via www.woonkeus.nl. Let op: Als u per de 15e van de maand verhuist, krijgt u voor uw nieuwe woning geen huurtoeslag voor die maand.

Op de website www.woningruil.nl kunt u zelf een advertentie plaatsen om bekend te maken dat u uw woning wilt ruilen. U kunt op deze site ook zien welke andere huurders van woning willen ruilen. Wilt u van woning ruilen? Gebruik dan het formulier aan de rechterkant. Een andere optie is om door te schuiven binnen uw eigen woongebouw.

Zelf afmelden en overzetten
Bij een verhuizing moet u zelf zorg dragen voor afmelding c.q. een verhuisbericht aan de betreffende nutsbedrijven in verband met aansluitingen van gas, water, elektra, kabeltelevisie, huurgeiser of -boiler en telefoon. Neem dus direct contact op met uw leverancier!

lettergrootte