Opbouw van de huur

Berekening huurprijs
Voor het gebruik van de door u gehuurde woning betaalt u huur. Meestal wordt daarmee de zogenaamde bruto huur bedoeld. Deze bruto huur bestaat uit twee delen: de netto huurprijs en de servicekosten.

Netto huurprijs
Onder de netto huurprijs wordt het bedrag verstaan dat u als huurder betaalt voor het enkele gebruik van de woning. In de volksmond wordt dit ook wel ‘kale huur’ genoemd. Dit bedrag is bedoeld om de kosten op te vangen, die Woonkracht10 heeft wegens afschrijving, renteverlies, onderhoud, verzekering en meer van dergelijke kosten. Deze hebben dus steeds een rechtstreeks verband met de bouw en instandhouding van de woning.

Servicekosten
Naast de netto huurprijs bent u ook in het huurcontract met Woonkracht10 overeengekomen dat u een bedrag betaalt voor servicekosten, oftewel de zogenoemde ‘overeengekomen leveringen en diensten’. Hiermee worden bijkomende kosten bedoeld zoals: stookkosten, tuinonderhoud, glasverzekering, verlichtingskosten, kosten voor het schoonmaken van de gemeenschappelijke ruimten en dergelijke. Met welke servicekosten u te maken heeft, staat vermeld in uw huurcontract en is onder andere afhankelijk van het type woning dat u huurt. U ontvangt jaarlijks van ons een brief over de huurverhoging. Hierin staan ook de servicekosten vermeld.

lettergrootte